Fotografijos kursai Gruzijoje

Spausdinti puslapį

Gyvi fotografijos kursai gyvoje šalyje Gruzijoje spalio-lapkričio  mėnesiais. Kursus ves  Marius bus tikrai nenuobodu.

Išvykimas spalio 26.

Skambinkit +37067788238 jei nekeliu reiškia užimtas arba išvykęs, rašykite, būtinai atsakysiu [email protected]

Lietuvoje parašęs knyga apie Gruziją http://blogas.almalittera.lt/grozine-literatura/suzinok-apie-keliautojus-viliojancia-valstybe-pietu-kaukaze-marius-abramavicius-neboisia-%E2%80%9Eklajuno-uzrasai-gruzija%E2%80%9C/ Savaitė kas akimirkoje prieš akis atsiveriančioje nežinomybėje su foto kamera rankose.

Kelionės planas Gruzijoje- Yra vietos ir yra laikas, kur paniręs jautiesi kaip delfinas vandenyne, erelis kalnuose, Marius Gruzijoj 1 Diena: Kutaisis miestas kur argonautai buvo atplaukę aukso vilnos ieškoti Fotografuosime Belaukdami atplaukiančių argonautų  

Jei kartą atsimerkęs pamatysi, kad sėdi supamam krėsle, o tau prieš akis žybsi, šviečia ir sukasi apžvalgos ratas, o po kojomis teka srauni upė, nenustebk, o įdėmiai apsidairyk. Galbūt tu dar miegi, o gal tiesiog sėdi „Beka“ viešbutėlio terasoje Kutaisyje. Čia labai iškalbingi vyrai ir protingos moterys. Užstalėje vyrai gali kalbėti ilgai ir labai įspūdingai. Tostai trunkantys penkias minutes su poetiniais intarpais greičiau norma nei išimtis. Būdamas kartu, matau kaip moterys žiūri į juos su meile ir išmintim, sėdėdamos kitoj stalo pusėj toliau nuo tamados. Čia toks slaptas matriarchatas. Vyrai sako tostus, vyrai turi atsistot su „stipriais“  tostais, vyrai sėdi pradžioje stalo. Moterys sėdi kitam stalo gale, moterys dengia stalą,  moterys ruošia valgius, keičia patiekalus,  moterys gali nesistoti kai vyrai stojas. Vyrai tiesiog išstatyti  reikštis, veikti ir tuo aišku džiaugiasi, didžiuojasi ir eina pirmyn pirmi.

Čia pamatysime virš miesto iškilusią   Bagrati šventyklą , tarpe miškų įsikūrusį neseniai restauruotą Gelati vienuolyną , pasakiško kanjono apsuptą Motsameta vienuolyną, įsikūrusį ant įspūdingos uolos atbrailos , o ir patį naujai sutvarkytą miesto centrą išvydę nustebsite, vien apšvietimas ko vertas.

Tas, kurį aš matau Rytą jis išeina į terasą, patirdamas gaivaus oro gūsį iš spindinčios žalumos, bujojančios apačioje. Kol abejomis akimis jis stebi putojančią Rioni upę, belaukdamas atplaukiančių argonautų, nuo didžiulės kitame slėnio šlaite stūksančios liepos pakilusi varna atskrenda ir nutupia šalia jo ant žydinčios akacijos. -Kar kar kar… – garsiai ištaria varna. -Oha,- iš nuostabos taria jis, nepastebėdamas atplaukiančio Jasono.

Antrą dieną  keliausime į  unikalų  Setaplijos urvą, o išnirę iš jo patrauksim kur akys veda neturistiniais maršrutais kurios galėsit pasirinkti patys, ypač jei jau perskaitėte Mariaus knyga Klajūno užrašai Gruzija. Eiti ne ten kur eina visi ir rasti savo matymo kampą, patirti, susitikti ir išgyventi nuotykį.    

   Jis išeina į geltonai žydinčią pievą. Tolumoje, suspindę visais įmanomais mėlynumo atspalviais, dunkso didingi kalnai. Geltonoje pievoje apšviestos įkypai krentančios, švelniai gelsvos vakarinės saulės vaikštinėja trys karvės ir du teliukai. Jis eina geltona pieva link kalnų. Kalnai dunkso. Jis eina. Karvės nustebusios žvelgia. Jei Gruzijoj turi mikroautobusą, užsidėk lentelę su užrašu kur link važiuoji ir iš karto tapsi maršrutiniu mikriuku… Tik žinok, kad jei tavo krėslų sėdynės senos ir negražios, niekas su tavim nenorės draugauti, tai yra- važiuoti.

Gruziniški patarimai Jei pakėlei dešimt pilnų taurių su pačiais gražiausiais savo gyvenime tostais už Dievą, tėvynę, tėvus, moteris, meilę, protėvius, šeimą, draugus – žinok, kad tai tik pradžia.  Jei sėdėdamas užstalėje paimi į rankas ragą vyno, atmink šią akimirką, nes nežinia ką prisiminsi, kuomet ragas bus tuščias.  Jei  užstalėje paimi pilną ragą, žinok, kad pagal tradicijas turi palikti jį tuščią. Tai neimk kas ne tavo. Jei jau trečią kartą prie to pačio stalo paimi ragą, apsičiupinėk, ar tikrai esi toks atsparus, o gal jau sapnuoji. Gruziją pristatyti per 7 dienas, neįmanoma, bet galima prisiliesti ir pajusti.

Galima pakeliauti po  kol kas turistų dar nerastą Samegrelo unikalios gamtos rojų. Čia pat ir neliesti kalnai ir netoliese dunksanti jūra. Galėsim pakeliaut su mano draugu gruzinu fotografu Romanu gyvenančiu nedideliam Samegrelo miestuke ir gerai pažįstančiam visus šių vietų ypatumus. Po to keliausim į Račą  kuri garsėja savo dainingais žmonėmis ir jos sostinėje  Ozurgeti  su mano draugu kuris vadovauja miesto galerijai persikelsim į kitą epochą. Iš čia netoli jau ir jūra su juodo magnetinio smėlio paplūdimiais. O pavažiavus kiek piečiau mūsų lauks nuostabusis Batumis su neišsenkančia energija ir gyvybingumu. Miestas kuris mane patį vis nenustoja stebinti. Čia rasim visko ko tik širdis geidžia, svarbu tik kad nenusėstų baterijos ir atminties kortelės išlaikytų apimtis

Netoli Batumio ir nedideli jaukūs pakrantės miesteliai Gonio ir Kvariati,  kur mus pasitiks vietos išminčius  Timūras, o čia pat ir Turkijos siena šalia kurios pats skaidriausias vanduo ir didelės uolos mėgstantiems nardyti.

Registruotis galima el.paštu: [email protected] arba tel.+37067788238 Marius

Kaina 2900lt ( Nakvynė, kursų kaina, transportas vietoje, pusryčiai, vakarienė, specialios situacijos, originalūs netikėtumai)

+ skrydis už savus kaip ir +savi malonumai.

bilietai kol kas gera kaina Wizaire